top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıERDAL BALCI

B.İ.K. KOLEJİMİZDE BİR GÜN.


Sabah 9:00'da eğitime başlayacak olan öğrencilerimiz onları sınıflarında bekleyen öğretmenleri tarafından güler yüzlü bir şekilde karşılanırlar ve öğrencilerimiz satranç,pentago gibi zeka oyunları oynayarak güne başlarlar.20 dakika sürecek bu zeka oyunları etkinliği ile öğrencilerimizin akademik dersler öncesinde zihinsel olarak hazırlanmaları ve derslere daha iyi odaklanmaları sağlanır.

 

Akademik dersler olarak nitelendirdiğimiz Türkçe,Matematik,Fen Bilimleri ve İngilizce dersleri sabah saatlerinde işlenir.Amacımız öğrencinin öğrenmeye en açık olduğu saatlerde temel dersleri öğrenmesini sağlamaktır.

 

Öğrencilerimiz sabah görülen temel derslerin arkasından sağlıklı bir öğlen yemeği alırlar.

 
 

Öğlen yemeğinden sonra öğrencilerimizi dinlendirecek sabah çalışılmış olan derslerin kalıcı bir şekilde öğrenilmesini destekleyecek etkinliklere başlarız.

Saat 13.30 ile 15:30 arasında nota okuma temelli müzik dersi, görsel sanatlar ve teknoloji tasarım dersleriyle birlikte planlanmış uygulamalı robotik ve kodlama dersi,yaratıcı drama ile sosyal bilgiler ve masa tenisi antrenörleri eşliğinde antrenmanlar yapılır.

Bu sayede öğrencilerimiz zihnen dinlenirler ve eğlenceli derslerle mutlu olmaları sağlanır.

Aynı zamanda Türkiye'nin ilk aktif okul özelliğine sahip koleji olması niteliğiyle obeziteye karşı savaş açarak öğrencilerimizin sağlıklı yaşam için hareket etmelerini de sağlamış oluruz.

 

Etkinlik derslerimizin arkasından öğrencilerimizi ikindi kahvaltısı ile günlük sağlıklı beslenme rejiminde yer alan gıdalarla destekleriz.

 

Öğrencilerimiz ikindi kahvaltısının arkasından etüt çalışmalarına başlarlar.Sabah anlatılan akademik kazanımlar genişletilir bu sayede öğrenmenin tam olarak gerçekleşmesi sağlanmaya çalışılır.Bu zaman diliminde öğrencilerimiz ödevlerini öğretmenlerinin kontrolünde tamamlar, farklı problem tiplerini öğrenir ve kazanım sınavlarına girerek saat 5:30'da zorunlu tam gün eğitimlerini tamamlamış olurlar.

Öğrencimiz akşam evine gittiğinde tüm zamanını kendisine, ailesine ve hobilerine ayırır. Ertesi gün sınıfına geldiğinde dolabında bir gün önce girdiği sınav ve ödevlerin değerlendirme sonuçlarına ulaşır.

Öğrencimiz eğitim yılı boyunca her gün günlük olarak takip edilir ve sonuçlar ailesiyle paylaşılır.Dolayısıyla öğrenilmesi gereken kazanımlar sıkı takip edilerek öğrenciye kazandırılır.

Cumartesi günleri ise öğrencilerimiz için tam bir etkinlik günüdür ve sabah 9.00'dan akşamüstü 16:00'ya kadar hiçbir ek ücret ödemeden faydalanabilecekleri etkinliklerden oluşur.

Bu etkinlikler:

Masa tenisi turnuvası,

Satranç turnuvası,

Basketbol kursu,

Voleybol kursu,

Piyano kursu ve koro çalışmaları,

Resim kursu,

Drama kursu,

Yabancı öğretmenlerle İngilizce konuşma kulübü

TÜBİTAK ve Robotik kulübü,

Kütüphane kulübü ve

Yabancı diller kulübünden oluşmaktadır.

Cumartesi günleri akademik derslerden hafta içi yapılmış kazanım sınavlarından 70 puanın altında kalan öğrenciler zorunlu takviye derslerine katılırlar.


BODRUM İNGİLİZ KÜLTÜR KOLEJİ

Kolejimizin Ortaokul Bölümü 200 öğrenci kapasitelidir.

Dinamik tecrübeli öğretmenleri,eğitimci kurucuları ve Bodrumda ilk olacak Home schooling programı ile öğrencilerinin İngiltere de ki liselere direk geçişini sağlar ve kolejimizin lisesinden mezun olacaklara ise 400 Amerikan ve İngiliz (Harvard ve MIT dahil) üniversitesine sınav şartı olmadan başvuru hakkı kazandırır.

iletişim: 0532 280 4801

223 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page