top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıERDAL BALCI

KOLEJİMİZ İLK YILINDA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞTU.



Bodrum’un İlk ve tek butik ortaokulu olarak eğitim ve öğretime başlayan İzgi İngiliz Kültür Koleji Ortaokulu, akademik sanatsal ve sportif faaliyetlerde kazandığı pek çok başarı ile ilk yılında Bodrum eğitim hayatına son derece önemli bir model olmuştur.

Uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında öğretmenlik yapan Mine TEZER ve Erdal BALCI tarafından kurulan okul az sayıda öğrenci ile çok sayıda başarıya ulaşmayı hedefleyen butik konseptli ile farklı bir çizgide eğitime devam etmektedir.

2020-2021 eğitim öğretim yılında lise bölümü de açılacak olan okulun butik olmasının yanı sıra en önemli bir diğer özelliği ise Homeschooling sistemi ile İngiltere’deki müfredata paralel eğitim yapıyor olmasıdır.

Her öğrencinin bireysel farklılıklarını ön planda tutularak, bireye özgü akademik programlar uygulanan okulda, öğrencilerin mevcut potansiyellerini tüm alanlarda (akademik, sportif, lisan, sanatsal) en üst düzeye taşımak sistemin özetidir.

Okulun ilk yılında elde edilen ödüller, başarılar okulun kendine özgü eğitim sisteminin faydalarının en somut örnekleridir.



1 OKUL 2 DİPLOMA,

İngiltere’de ki eğitim modeline paralel hazırlanan özel ders müfredatı ile İngiliz Kültür Koleji öğrencileri “Dual Skills Diploma in English” sertifikasını almaya hak kazanırlar. Bu sayede hazırlık sınıfı, fark dersleri, giriş sınavları gibi prosedürlere takılmadan eğitim hayatlarına yurt dışında devam edebilirler. Amerika ve İngiltere de direk geçiş hakkının yanısıra liseden mezun olduklarında 400 Amerikan ve İngiliz üniversitesine başvuruları kabul edilmektedir. İngiliz Kültür Koleji’nde eğitim gören her öğrenci aynı zamanda “Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Değerlendirme” (The Common European) programına dahil bir sistemin içerisinde dil öğrenirler. Sürecin sonunda tüm öğrenciler “Avrupa Dil Port folyosu (EUROPASS)” ile belgelenirler.


2018-2019 Yılı Ulusal ve Uluslararası Sportif ve Sanatsal Faaliyetlerde kazanılan ödüller.

OKULDA BİR GÜN

Okulda eğitim 09:00-17:30 saatleri arasında yapılmaktadır. Her öğrenci güne kendi seçtiği kulüp faaliyeti ile başlar. Masa tenisi, basketbol, voleybol, robotik kodlama, zeka oyunları, eğlenceli bilim, gitar, resim çalışmaları ile güne merhaba diyen öğrenci ve öğretmenler zihinsel ve bedensel olarak akademik derslere hazır hale gelmektedir. Keyifle yapılan sabah etkinlikleri gün boyu yapılacak akademik çalışmaların verimini arttırmada ve gün boyu motivasyonu arttırmayı sağlamaktadır.

Gün içerisinde 15:30’ a kadar devam eden derslerin ardından etüt, atölye ve ödev saatleri başlar. Ödevler öğretmenlerin gözetimimde okulda tamamlatılarak öğrencinin eve ödevsiz gitmesi sağlanmaktadır. Bu sistem sayesinde ev ortamı öğrenciler ve aileleri için ödev çatışmalarının yaşanmadığı, aile ve çocuklar arasında duygusal paylaşımların arttığı, hobilere zaman ayrılabilen hale dönüşmektedir.

17:30’dan sonra ise akademik olarak kavrayamadığı ders konuları bulunan öğrenciler ilgili branş öğretmenleri tarafından özel derse alınmaktadır. Bireysel özel derslerin bitimiyle birlikte 18.30’da okulda eğitim sona ermektedir.



CUMARTESİ GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ

Her Cumartesi günü 09:00/13:00 saatleri arasında hafta içi düzenli olarak yapılan “Kazanım Değerlendirme Sınavlarında” 100 puan üzerinden 70 puan altında kalan tüm öğrenciler Türkçe. Matematik, Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden zorunlu takviye kursuna alınmaktadır.

Öğleden sonraları ise profesyonel antrenörler, müzisyenler ve resim eğitmenleri eşliğinde ücretsiz basketbol, voleybol, gitar, resim ve drama kursları yapılmaktadır. Bu kurs/ antrenman programına katılan öğrenciler bireysel olarak ve takım halinde elde ettikleri başarılar ile okullarını gururlandırmışlardır.

Ayrıca her ay okul bünyesinde düzenli ve ödüllü olarak gerçekleştirilen Bodrumda yaşayan her öğrencinin katılabildiği “Satranç Turnuvaları” ile Satranç sporu ve sporcularına büyük destek verilmektedir.



LGS / MERKEZİ SINAVLARA HAZIRLIK

8. sınıf öğrencileri için kurumda 450 saatlik ücretsiz sınava hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. Okulda ki her öğrencinin sınava hazırlık sürecinde kendisine rehberlik eden bir “Sınav Koçu” mevcuttur. Branş öğretmenlerinin koçluğunda hem bilişsel hem duygusal olarak sınava hazırlanmaktadırlar. Düzenli uygulanan deneme sınavları, grup çalışmaları ve ihtiyaca yönelik bireysel kazanım çalışmaları ile süreç büyük bir titizlik ile yürütülmektedir.


15-22 Nisan 2019 tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında BODER (Bodrum Otelciler Derneği) tarafından düzenlenen ortaokullar arası Turizm ve Bodrum konulu resim yarışma birincisi.


İZGİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

İyi, Güzel, Akıllı ve Adaletli eğitim yapan okulumuz öğrencilerinin akademik ders kazanımlarının velileri tarafından takip edilebilmesi, veli-öğrenci diyaloğunun akademik bir dile dönüşmesi amacıyla her hafta velilere düzenli olarak ders işleyici, kazanımlar, ödevler ve işleyiş hakkında ölçme ve değerlendirme uzmanlarınca hazırlanmış detaylı bilgi paylaşımı yapmaktadır.

Deneyimli kurucuları, genç ve dinamik kadrosu mutlu öğrencileri huzurlu velileri ile İzgi İngiliz Kültür Koleji’nin Bodrumda var olması ilçemiz adına memnuniyet ve gurur vericidir.





154 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page